Stichting BOOT

Gepubliceerd 4 maart 2015 door Webmaster in Diaconie

Een miljoen Nederlanders vraagt zich af hoe zij financieel het einde van de maand halen. Daarnaast redden vele gezinnen het daadwerkelijk niet met hun budget. En nog eens vele mensen komen in de problemen als het financiële plaatje opeens verandert door een persoonlijk drama: echtscheiding, ontslag of ziekte.

In 2011 is de stichting BOOT opgericht, omdat het aantal hulpvragen bij diaconieën en noodfondsen maar bleef stijgen. Stichting BOOT is een particuliere organisatie die nauw samenwerkt met de gemeente, maar ook met de diaconieën van de Twenterandse kerken en het maatschappelijk werk.

Om hulp te kunnen bieden heeft de stichting 40 maatjes opgeleid, vrijwilligers uit alle kernen van de gemeente Twenterand. Ze worden aangestuurd door een coördinator. Soms zijn het mensen die een financiële achtergrond hebben of het gewoon fijn vinden om andere mensen te kunnen helpen. Maatjes begeleiden meestal met z’n tweeën een gezin of hulpvrager gedurende een periode die kan variëren al naar gelang de hulp die nodig is.

Stichting BOOT werkt nauw samen met het projectbureau van de landelijke organisatie van schuldhulpmaatjes. Met behulp van een maatje zijn mensen vaak succesvoller bij het oplossen van hun financiële problemen. Ze kunnen helpen bij het op orde brengen van de administratie, zodat er overzicht komt, het leren budgetteren en ze kunnen ondersteuning bieden in een traject van schuldsanering.

Er zijn verschillende manieren om met de stichting in contact te komen: rechtstreeks telefonisch: 0651070495, of via het maatschappelijk werk, de woningstichting, de plaatselijke kerken, gemeente Twenterand, etc. Als de hulpvraag in beeld is gebracht door de coördinator, wordt er een maatje aan de hulpvrager gekoppeld. Natuurlijk wordt alle informatie zeer vertrouwelijk behandeld.

Kijk voor meer informatie en contact op de website bootintwenterand.nl

Geen reacties op “Stichting BOOT”

Reactieformulier is gesloten