Verslag werkgroep Oost-Europa – juli 2014

Gepubliceerd 25 augustus 2014 door Webmaster in Diaconie

Schoolmateriaal Rehobothschool in Hongarije opnieuw in gebruik

In juli is de Stichting Werkgroep Oost-Europa Vriezenveen naar Kecskemét geweest met twee transporten.

In de vroege ochtend van vrijdag 4 juli zijn drie leden van de stichting vertrokken naar Kecskemét in Hongarije. Naast de gebruikelijke goederen, zoals kleding, speelgoed, babypakketten hadden ze deze keer gymnastiekmateriaal bij zich, dat de stichting van de Rehobothschool had gekregen. Dit materiaal, een klimrek met toebehoren, een klimkast, een lange mat en een aantal banken kon heel goed gebruikt worden in de Hongaarse basisschool.
Na een goede reis kwamen Gert Post, Hans Elkerbout en Bep Kelder op zaterdagmiddag aan in Kecskemét, waar ze hartelijk werden ontvangen door een vertegenwoordigster van de diaconale groep. Direct na aankomst werd met hulp van vrijwilligers de bus en de aanhanger bij het diaconale centrum gelost. Op zondagmorgen werd de kerkdienst bezocht. Na de dienst tijd voor koffie en bijpraten, daarna het centrum bekeken en genoten van een voortreffelijke maaltijd.
Maandag 7 juli zijn ze weer aan de terugreis begonnen en op dinsdagavond werd deze reis samen met leden van de werkgroep afgesloten.

Vóór deze reis was er uit Kecskemét al een vraag gekomen om 30 schoolsets (tafeltjes en stoeltjes) voor de basisschool. De school wordt namelijk uitgebreid met twee lokalen. Omdat wij deze tafeltjes en stoeltjes via de werkgroep Albanië konden krijgen (waarvoor onze dank en de dank uit Kecskemét), konden de reizigers meedelen dat het schoolmeubilair dus voorradig was. In verband met het feit dat deze materialen vóór het nieuwe schooljaar in Kecskemét zouden moeten zijn, is er besloten om een tweede reis te gaan organiseren. Op 25 juli vertrokken Vroukje en Gert Post daarom met het schoolmeubilair en de nodige dozen met kleding, schoenen, speelgoed en een fiets weer richting Hongarije. Vrijdagmiddag tegen half zes waren ze in Kecskemét, waar de schoolmeubels bij de school en de andere spullen opnieuw bij het diaconale centrum werden uitgeladen. Alle goederen werden met grote dankbaarheid in ontvangst genomen en Vroukje en Gert kregen de “opdracht” mee om iedereen in Vriezenveen heel hartelijk te bedanken.
Op zondag, na de kerkdienst, zijn ze weer vertrokken richting Vriezenveen en na een voorspoedige reis is op maandagavond deze reis met de leden van de werkgroep afgesloten.

Geen reacties op “Verslag werkgroep Oost-Europa – juli 2014”

Reactieformulier is gesloten