Adventsproject kindernevendienst: In blijde verwachting

Gepubliceerd 27 november 2014 door Webmaster in Diensten

Wachten op wat komen gaat… wat kan dat spannend zijn! Wat kan het soms lang duren. De titel van ons kerstproject is ‘In blijde verwachting’, dat betekent dat je hoopt op iets goeds, iets waar je blij van wordt en niet alleen jij, maar iedereen! Daar gaan we de komende weken mee bezig.

De projectverbeelding lijkt een beetje op een opengevouwen pop-up kaartje waarbij iets tevoorschijn komt. Iets wat je nog niet kon zien toen het dichtgevouwen was. Ons ‘kaartje’ laat een bolvorm zien die gemaakt is van papieren bekertjes. Het is net de aarde waar we op wonen. Maar het doet ook denken aan de buik van een aanstaande mama met daarin het kindje dat veilig kan groeien tot het tijd is om geboren te worden. Je kunt het kindje nog niet zien, maar je weet dat het er is en dat het gaat komen.

Eigenlijk lijkt advent op zo’n zwangerschapsperiode. We weten dat het Kerstfeest eraan komt, het feest van de geboorte van Jezus, de vervulling van Gods belofte! En dat gaan we vieren! Maar het duurt nog een poosje en wat doen we in de tussentijd? Wachten en niets doen tot het zover is? Nee natuurlijk niet, want het is veel leuker als je bezig bent, dan duurt wachten niet zo lang. We gaan ons voorbereiden om Hem te verwelkomen in ons midden en van alles ontdekken. Hoe we dat doen? Door te luisteren en kijken naar de verhalen. Door stil te staan bij die geweldige belofte! Zolang geleden uitgesproken, opgeschreven, verteld en weer doorverteld… en zichtbaar geworden in de komst van Gods eigen Zoon, Jezus!

Geen reacties op “Adventsproject kindernevendienst: In blijde verwachting”

Reactieformulier is gesloten