Kerk op schoot viering

Gepubliceerd 10 februari 2016 door Webmaster in Diensten

Op zondag 21 februari is er om 15.00 uur weer een kerk-op-schoot-viering in de Ontmoetingskerk te Vriezenveen. Deze vieringen hebben al snel een eigen plaats gekregen, omdat het in een behoefte blijkt te voorzien. De Kerk op schootviering richt speciaal op peuters en kleuters. Het is een mooie manier om als ouders of grootouders samen met de jonge kinderen geloof te vieren en een positieve ervaring met de kerk op te doen. Deze keer gaat het over de bruiloft te Kana.

De viering duurt ongeveer een half uur en aansluitend is er gelegenheid om met elkaar een kopje koffie te drinken. Er is natuurlijk ook ranja en een echte bruidstaart. De jonge kinderen kunnen nog even spelen of een kleurplaat inkleuren.

Verschillende kerken zijn inmiddels al vertrouwd met deze vieringen en de ervaringen zijn erg positief. De kerk is mooi versierd en iedereen mag haar / zijn mooiste kleren aantrekken. Het is immers feest! Het Bijbelverhaal wordt uitgesplitst in onderdelen, die worden uitgewerkt aan de hand van zelfgemaakt liederen op bekende melodieën. Bij elk onderdeel wordt ook een ‘belevingselement’ toegevoegd; iets om te zien, te doen, te voelen. Op deze manier gaat het verhaal voor kinderen leven en kunnen ze echt deelnemen aan de viering. Iedereen die mee wil doen, is van harte welkom! Het kinderkoor Vivace onder leiding van Gerdien Sloof zal medewerking verlenen aan deze viering voor de allerkleinsten.

Geen reacties op “Kerk op schoot viering”

Reactieformulier is gesloten