Sfeervolle kerstnachtviering

Gepubliceerd 17 december 2016 door Webmaster in Diensten

In de Ontmoetingskerk is er op Kerstavond, 24 december om 22.00 uur een sfeervolle kerstnachtviering. De violist Hrayr Ter-Sargsyan verleent zijn medewerking aan deze viering. Voorafgaande aan de viering zullen midwinterhoornblazers de geboorte van Jezus aankondigen.

Hrayr Ter-Sargsyan (1993) is een talentvolle violist die enkele aanmoedigingsprijzen gewonnen en studeert aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Hij zal enkele sfeervolle muziekstukken ten gehore brengen. Daarnaast is er ruimte voor samenzang. De voorganger is ds. Alexander Veerman.

Voorafgaande aan de viering zal op de midwinterhoorn worden geblazen. Het is een oude traditie in Twente. De hoorn die vroeger gebruikt werd om boze geesten te verjagen heeft nu geen mythische betekenis meer. Nu is de boodschap van christelijke aard namelijk de aankondiging van de geboorte van het kindje Jezus. Vanaf de eerste zondag van de advent tot aan het kerstfeest klinkt het geluid van ver over het land bij het invallen van de schemering. De midwinterhoorn is een traditioneel handgemaakt houten blaasinstrument.

U bent van harte welkom om deze sfeervolle kerstnachtviering mee te maken.

Geen reacties op “Sfeervolle kerstnachtviering”

Reactieformulier is gesloten