Gemeenteavond 15 mei: de toekomst van erediensten

Gepubliceerd 25 april 2014 door Webmaster in Diversen

Op de gemeenteavond op 15 mei zal onze predikant Alexander Veerman een inleiding houden over de toekomst van de erediensten in onze veranderende cultuur. Een belangwekkend, interessant en noodzakelijk thema. Zijn collega ds. Jan van der Wolf heeft hierover in zijn studieverlof een publicatie geschreven: ‘Van toeschouwer naar deelnemer’, te vinden via http://pgzeewolde.nl/downloads/Van-toeschouwer-naar-deelnemer.pdf

Ds. Van der Wolf onderzoekt de kern van de samenkomst: waarom doen we wat we doen? Wat is het wezen, waar gaat het om? En vervolgens stelt hij de vraag hoe wij als moderne mensen van toeschouwer deelnemer kunnen worden.

Het is belangwekkend omdat in de PKN een duidelijke tendens zichtbaar is dat jongeren en nieuwkomers vaak moeilijk hun draai kunnen vinden in onze ochtendvieringen. Hoe kunnen we enerzijds de rijkdom van de traditie en het goede van onze vieringen vasthouden en anderzijds tegemoet komen aan de vragen die door jongeren, nieuwkomers en anderen aan ons gesteld worden om meer aan te sluiten bij de ontwikkelingen in onze cultuur?

Geen reacties op “Gemeenteavond 15 mei: de toekomst van erediensten”

Reactieformulier is gesloten