Jongeren gezocht om samen een super herfstvakantie te beleven!

Gepubliceerd 19 augustus 2015 door Webmaster in Diversen

Ben jij tussen de 15 en ongeveer 30 jaar oud? Dan zoeken wij jou!

Ga mee naar Taizé! Zondag 18 oktober tot en met zondag 25 oktober

“Het is echt een feest om zoveel jongeren, zoveel verscheidenheid, op de heuvel te zien samenkomen. Het wekt in ons de vurige hoop dat het mogelijk is om als mensen in vrede samen te leven.”
-Broeder Alois

Taizé is een klein dorpje in Frankrijk met een oecumenisch klooster waar jaarlijks vele duizenden jongeren uit de hele wereld naar toe gaan voor een week van ontmoeting en gebed. Het is een ervaring waar je je hele leven wat aan hebt en die je de kans geeft om jezelf en anderen echt te leren kennen. Je ervaart er stilte en respect, openheid en plezier. Thema’s die centraal staan in Taizé zijn hoop, verzoening, vreugde en vrede.

We slapen daar in eenvoudige houten onderkomens of in eigen tentjes. Overdag is er een programma met gemeenschappelijk ochtend- middag- en avondgebed, gezamenlijke maaltijden, een bijbelinleiding, gespreksgroepen en wat praktisch werk. En verder ook lekker wandelen en ontspannen. En ’s avonds is de bar van Ojak geopend voor een gezellig afzakkertje. Het steeds terugkerende gebed bestaat uit zang, een Bijbeltekst en stilte. Dus geen preek, maar stil worden, jezelf open stellen en luisteren naar wat God jou wellicht te zeggen heeft.

Nu denk je vast dat het verschrikkelijk saai is! Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat dat zeker niet het geval is! Ik ben er 10 jaar geleden ook geweest en het is werkelijk een ervaring om nooit te vergeten! Het praktische werk valt mee, even 1 keer per dag afwassen of thee schenken! Voor het geld hoef je het niet te laten, je betaalt een klein bedrag voor de hele week verblijf en eten en drinken!

Wil jij meer weten? Kom dan (geheel vrijblijvend natuurlijk) vrijdagavond 28 augustus om 20.00 uur naar ’t Geveltje in de Ontmoetingskerk Vriezenveen! We maken er een gezellige avond van!

ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU?
Ben jij er bij op vrijdag 28 augustus? Stuur een mail, appje of bel (voor gegevens, zie Contact of mail de jeugdouderling via de site)!

Een hartelijke groet,
Jené Nijkamp
Marian Roskam

Geen reacties op “Jongeren gezocht om samen een super herfstvakantie te beleven!”

Reactieformulier is gesloten