Twenterand zingt

Gepubliceerd 26 augustus 2014 door Webmaster in Diversen

Twenterand kan heel mooi zingen. Dat zal blijken op zaterdag 13 september, op Open Monumentendag. Maarliefst 25 koren uit Twenterand en omgeving zullen zich dan vanaf 10.45 tot 17.00 uur presenteren in het centrum van Vriezenveen.
Dit wordt een uniek evenement met een variëteit aan muziekstijlen. Nooit eerder hebben zoveel koren tegelijk opgetreden in Twenterand. De koren zullen optreden in de Rooms-katholieke kerk, in de Grote kerk, in de Ontmoetingskerk, en op het Tilanusplein
De Vriezenveense Harmonie geeft een extra dimensie aan dit evenement door met een aantal ensembles muzikale intermezzo’s te verzorgen in de pauzes tussen de kooroptredens.

De bibliotheken zullen dit muzikale evenement voorbereiden door in de week voor Open Monumenten Dag boeken over muziek en componisten te promoten, mogelijk aangevuld met korte lezingen.
Ook de menvereniging ’t Zjälholt presenteert zich die dag en zal dus meedoen aan de reuring in Vriezenveen.

Het evenement “Twenterand Zingt” is een initiatief van de Lionsclub Twenterand die de opbrengst van deze dag zal schenken aan de stichting Leendert Vriel, dus aan de terminale thuiszorg in Twenterand. Meer informatie over deze stichting is te vinden op www.leendertvriel.nl
De toegang tot alle koren is weliswaar gratis, maar er zal volop gelegenheid zijn een vrijwillige bijdrage te leveren.
Het is de bedoeling deze korendag in de komende jaren telkens in een andere woonkern van Twenterand te organiseren. Meer informatie vindt u op twenterandzingt.nl.
De opening is om 10.30u op het Tilanusplein.
Daarna zingen de koren van 11.00u tot 17.00u in de Grote Kerk, in de Ontmoetingskerk, in de RK Kerk en op het Tilanusplein.

Alle locaties liggen op loopafstand. Een ieder kan dus uit het gevarieerde aanbod zijn eigen programma samenstellen.
In de komende tijd kunt in de media meer informatie tegemoet zien over dit evenement en de koren die meedoen.

Klik hier voor het programmaboekje.

Geen reacties op “Twenterand zingt”

Reactieformulier is gesloten