Kerken bieden pastorale zorg bij Samenloop voor Hoop

Gepubliceerd 26 juni 2014 door Webmaster in Nieuws

Vrijdag 27 en zaterdag 28 juni vindt op sportcomplex ‘De Bosrand’ in Vroomshoop de Samenloop voor hoop plaats. Dit is een evenement, speciaal voor iedereen die – direct of indirect – met kanker te maken heeft gekregen.

Het betreft een 24-uurs wandelestafette, waarbij er niet alleen aandacht is voor pijn rond de diagnose kanker, maar er ook ruimte is om het leven te vieren. De estafette symboliseert de voortdurende strijd tegen kanker. Meer dan 50 teams doen mee.

Wat bijzonder en uniek is, is dat tijdens deze SamenLoop voor hoop de gezamenlijke kerken van de burgerlijk gemeente Twenterand 24 uur aanwezig zijn. Veel deelnemers aan de estafette en toeschouwers hebben van dichtbij meegemaakt hoe diep het bericht van kanker in een leven ingrijpt. Ook hebben vele van de aanwezigen dierbaren aan kanker verloren. Voorgangers, geestelijke verzorgers en vrijwilligers uit onder andere de protestantse kerken, uit de Katholieke Kerk en het Leger des Heils zullen aanwezig zijn, om voor wie wil, een luisterend oor te bieden.

Gedurende het hele evenement is het mogelijk om bij de caravan van het pastorale team rust te zoeken of ruimte te vinden om op verhaal te komen. Iedereen is van harte welkom

Datum: 27 en 28 juni 2014
Tijd: 16.00 uur – 16.00 uur
Locatie: Sportcomplex “de Bosrand”
Flierdijk 5, 7681 RB Vroomshoop

Bron: Weblog Alexander Veerman

Geen reacties op “Kerken bieden pastorale zorg bij Samenloop voor Hoop”

Reactieformulier is gesloten