Vanaf oktober: vernieuwde kindernevendienst!

Gepubliceerd 9 juli 2016 door Webmaster in Nieuws

Na de zomervakantie gaan we op de 1e zondag van de maand een ‘lange kindernevendienst’ houden voor de kinderen uit groep 1 tot en met 8. We beginnen in de kerkdienst samen met je vader en moeder. We beginnen daar met een intochtslied, votum en groet, gebed. Daarna komt het uitzwaailied en nemen we het lichtje mee. We splitsen ons op in 2 groepen:  1,2,3,4  –  5,6,7,8.

Samen zingen we een lied en wordt er een verhaal verteld. Dan gaan we wat drinken, eten we een snoepje en zingen we een lied a.d.h.v een thema. Iemand van de kindernevendienst (KND) zal dan uitleggen wat de bedoeling is, want dan mag ieder kind kiezen wat hij/zij wil gaan doen. Er zijn 4 keuzes. Standaard kun je kiezen uit: creatief (bijv. knutselen en hout), bewegen/spel/sporten en een 4e optie. Voor deze 4e optie willen we iets bedenken zoals muziek, dansen of musical. Dit zal aansluiten bij het thema van die ochtend. We sluiten onze ‘lange KND’ af met gebed en de kinderzegen.

Ons doel hiermee is onderwijs geven over God en Zijn Woord op het niveau van de kinderen. En we willen groepsvorming bevorderen.

Het kan zijn dat we iets uitlopen. De ouders kunnen dan wachten in Ontmoetingsruimte en een kop koffie nuttigen totdat de kinderen klaar zijn. ☺

Nu is de naam ‘lange KND’ een rare naam, dus we zijn nog op zoek naar een nieuwe naam hiervoor. Wie bedenkt een leuke naam? Je mag een naam inleveren en die in de doos in de hal van de kerk doen, of mailen (zie onder). Degene die de leukste naam heeft bedacht krijgt een prijsje! De naam wordt bekendgemaakt op zondag 2 oktober 2016 met een officiële opening. Dit is de eerste ‘lange KND’ en het thema is……….. FEEST! Natuurlijk mag je in je mooiste feestkleding komen!

Wij hebben er zin in! Jullie toch ook?!

Groetjes van de leiding van de KND

P.S. De overige zondagen is er KND in 2 groepen: 1,2,3,4  –  5,6,7,8.

GEZOCHT voor de KND
Kosteloos materiaal zoals: lege potjes, toiletrollen, keukenpapierrollen, wol, stof, hout, enz.

Wie helpt mee met de ‘lange KND’?
Wil jij/wilt u een keer de kinderen bij de KND helpen door een talent van jou/u zelf in te zetten? Bijvoorbeeld iets maken (van hout, bloemen en), spel-sport, toneel, musical, dansen, zingen, jodelen of wat dan ook! Graag willen we hier ook jongens en mannen bij (denk aan de jongens bij de KND)!  Je bent gemiddeld 1x per kwartaal aan de beurt.

Geef je op via e-mail (optie: kindernevendienst) of bij Jené Nijkamp.

Geen reacties op “Vanaf oktober: vernieuwde kindernevendienst!”

Reactieformulier is gesloten