Met elkaar in gesprek over verhalen uit de Bijbel

Gepubliceerd 24 januari 2017 door Webmaster in Vorming & Toerusting

Hoe waardevol en belangrijk is het om met elkaar te praten over verhalen uit de Bijbel en daarbij naar elkaar te luisteren?

Geef ze de kost, de mensen die afhaken van kerk en geloof, vanwege ‘die dwaze en vreemde verhalen uit de Bijbel’. Het is toch niet te geloven, dat mensen dit boek als heilig boek zien als je weet van oorlogen in naam van God, als je leest over gebeden om wraak en over een God die jouw kind opeist als offer. Ja, niets menselijks is die Bijbel vreemd. Het is een oosters boek, een boek vol met verhalen ontstaan binnen culturen waarin dit gedachtegoed een rol speelde. Maar dan nog? Wat moet je met deze verhalen in deze tijd? Laten rusten?

Piet Schelling schreef een boek over deze lastige Bijbelverhalen onder de titel ‘Vreemd en bizar’. Want dat zijn ze. Je kunt deze negeren of overslaan, maar ze staan in de Bijbel. En kunnen deze lastige verhalen ook nog iets te zeggen hebben voor deze tijd? Piet Schelling wil ze niet negeren en gaat op zoek naar een verantwoorde uitleg. Het zijn dan wel struikelteksten, maar door te struikelen sta je even stil en kom je tot bezinning.

Evenals vorig seizoen nodigen we mensen uit met elkaar en gesprek te gaan. Deze keer dus aan de hand van het boek “Vreemd en bizar”, lastige Bijbelverhalen van ds. Piet Schelling.

De drie avonden zijn op: maandag ‪27 februari, maandag 6 maart en maandag 20 maart en staan onder leiding van ds. Alexander Veerman. Als u niet op alle avonden aanwezig kunt zijn, is dat geen bezwaar. U kunt zich opgeven voor deze avonden bij Wietske Dijken of bij Ida Faber (of gebruik de mail-pagina op deze site). Ook hangt er vanaf zondag 8 januari een opgaveformulier in de hal van de Ontmoetingskerk.

We kunnen het boek voor u bestellen, maar u mag dat ook zelf doen. Graag even aangeven. Het boek kost € 11.90. We hopen op een goede opkomst en zinvolle avonden.

Commissie V&T Ontmoetingskerk

Geen reacties op “Met elkaar in gesprek over verhalen uit de Bijbel”

Reactieformulier is gesloten