V&T: Ouderen en zorg

Gepubliceerd 22 januari 2016 door Webmaster in Vorming & Toerusting

Dinsdag 2 februari 2016 20.00 uur in de Ontmoetingskerk, in samenwerking met V&T van de Ned. Herv. Gemeente, een thema-avond over ouder worden en de zorg(en) daaromheen.

In Nederland neemt het aantal ouderen toe. In 2040 zullen er 4,6 miljoen 65-plussers zijn. Een leven op hoge leeftijd kan heel plezierig zijn en veel ouderen bevinden zich in een situatie van welbevinden. Maar de andere kant ervan is dat veel ouderen ook te maken krijgen met langdurige beperkingen en (chronische) ziekten die het dagelijks leven lastig maken. Het vermogen van ouderen zich aan te passen en het eigen leven te organiseren wordt steeds minder. Steeds meer ouderen vereenzamen, leven ongezond en krijgen zowel onvoldoende thuiszorg als te weinig mantelzorg.

Ouderenzorg is vanwege de vergrijzing een actueler thema dan ooit. In onze moderne samenleving besteden we de zorg voor onze ouderen uit, maar dat wordt te duur. We hebben bovendien te maken met een zich verder terugtrekkende overheid. Wat komt er allemaal op ons af en hoe gaan we hier mee om? Hoe is de zorg aan ouderen georganiseerd? Wat kunnen mensen in de zorg en mantelzorgers betekenen voor ouderen?

Een aantal deskundigen zal, elk vanuit de eigen discipline, zijn/haar licht laten schijnen over deze problematiek:

  • Mw. T. Bal, beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning gemeente Twenterand
  • J. Dijkstra, geestelijk verzorger Trivium Meulenbelt Zorg
  • P.I.M. de Jongh , directeur De Vriezenhof
  • L.P. Marinussen, huisarts Vriezenveen

Geen reacties op “V&T: Ouderen en zorg”

Reactieformulier is gesloten