Gezinnen

v

Welkom

Wat fijn dat jullie er zijn!
We willen jullie als Ontmoetingskerk graag ondersteunen in jullie geloof en de geloofsopvoeding. We realiseren ons dat het in deze tijd niet altijd even gemakkelijk is.
We zijn benieuwd naar jullie verhalen om zo samen te zoeken naar wat we voor elkaar kunnen betekenen.

;

Voor jullie

Op deze pagina vind je de activiteiten die er speciaal voor jou zijn. Ook is er voor de ouders veel informatie op deze pagina te vinden. Scroll maar eens wat naar beneden..

Filmpjes, muziek en downloads

Kidstime juni: David

Er is weer een nieuwe online Kidstime over David.

Kidstime Pasen!

We hebben weer een video gemaakt die op Paaszondag om 9:00 ‘live’ gaat. Ook zijn er tasjes rondgebracht om thuis Kidstime te kunnen vieren. Kijk en doe je mee? We horen naderhand graag wat je ervan vond, laat je een reactie achter?...

Kidstime maart: Ik ben er voor je!

Er is weer een nieuwe online Kidstime met het thema: Ik ben er voor je!

Kidstime februari: Gods schepping

Een alternatieve, online Kidstime omdat de echte Kidstime niet door kan gaan vanwege corona-maatregelen. Kijk je mee?

Geen ontmoetingsdienst 17 januari

Vanwege een te grote band (en daarmee een te hoog aantal aanwezigen volgens de huidige corona-maatregelen) is de kerkdienst van a.s. zondag geen Ontmoetingsdienst.

Praktische tips voor ouders

Vier de doopdag

Hoe belangrijk school, vrienden en kerk ook zijn, de meeste tijd brengen kinderen thuis door. Ouders staan op nummer één als het gaat om het meegeven van het geloofsleven aan hun kinderen.

Samen bidden

In veel gezinnen is (hardop) bidden best lastig. Het vinden van de juiste woorden, twijfels en vragen, onzekerheid – het kan er toe leiden dat aan tafel niet of nauwelijks hardop wordt gebeden. Hierbij wat speelse tips.

Samen bijbellezen

Ontdek de bijbel voor gezinnen: de Samenleesbijbel. Dit is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met 500 pagina’s met extra materiaal voor kinderen van 8-12 jaar.

Geloof integreren in het dagelijks leven

Hoe belangrijk school, vrienden en kerk ook zijn, de meeste tijd brengen kinderen thuis door. Ouders staan op nummer één als het gaat om het meegeven van het geloofsleven aan hun kinderen.

Rituelen delen

Een verhaaltje lezen voor het naar bed gaan of het zingen voor de verjaardag van je kind. Voor een klein kind heel belangrijk, voor een puber waarschijnlijk niet. Toch zijn er ook met je puber van die momenten waarop je iets van je geloof kunt delen.

Zondag op zaterdagavond

In het Joodse geloof begint de sabbat op de vrijdagavond om 18.00 uur. De Joodse familie komt samen tijdens een bijzondere maaltijd en er wordt een kaars aangestoken. Het is een mooi idee om dit ook in onze gezinnen toe te passen. Maak tijd om op zaterdagavond gezellig met elkaar te eten. Er hoeft even niets, er is alle rust en aandacht voor het gezin. Mooi om te vragen hoe het deze week is gegaan en hoe je naar de nieuwe week kijkt – en zou het niet mooi zijn om als afsluiting van de maaltijd elkaar te zegenen?