Lid worden

Misschien ben je op dit moment lid van een bepaalde geloofsgemeenschap en heb je behoefte om rond te kijken naar een gemeente die meer bij je past. Allereerst willen we je vragen om je voorganger op de hoogte te brengen van je zoektocht. Het kan zijn dat jij als zoeker belangrijk bent of kunt worden in de weg die je geloofsgemeenschap op dit moment gaat. Ook is het goed om je te realiseren dat het overstappen naar een andere gemeente best ingrijpend is.

Mocht je toch een nieuwe weg in willen slaan, en is onze gemeente in beeld, dan is het goed om contact op te nemen met iemand van het pastorale team of met onze predikant. In deze gesprekken kan duidelijk worden of onze gemeente van betekenis kan zijn op je zoektocht. Wanneer je lid wilt worden van onze gemeente, kun je contact opnemen met het kerkelijk bureau (via het mailadres [email protected]) en/of met de ledenadministratie van de gemeente waar je nu lid bent. Hij/zij zal de gegevens in de ledenadministratie zetten en daarmee ben je lid geworden van de gemeente.

Het kan ook zijn dat je op dit moment geen lid (meer) bent van een geloofsgemeenschap. Het is bijzonder dat je overweegt lid te worden van een gemeente en bent van harte welkom! Je kunt dezelfde stappen ondernemen als hierboven beschreven is. Elk jaar zijn er cursussen over de kern van het christelijk geloof en over de vraag ‘is er meer?’. We waarderen het zeer wanneer je deel wilt nemen aan een dergelijke cursus. Ook is het mogelijk om in gesprek met de predikant in te gaan vragen rond zingeving, geloof en kerk.

Neem gerust contact op met de predikant voor meer informatie.