Hartelijk welkom op de website van de Ontmoetingskerk in Vriezenveen. Fijn dat je een kijkje komt nemen. Misschien ben je benieuwd waar de Ontmoetingskerk voor staat of heb je bepaalde vragen die raken aan het geloof. Op deze site is het mogelijk om een kaarsje aan te steken en een gebed te schrijven. Ook is het mogelijk om via de app een vraag aan de predikant te sturen. We hopen dat je antwoorden vindt of vrede ervaart met vragen die onbeantwoord blijven.

Op zoek naar een kerk

Misschien ben je op zoek naar een kerkelijke gemeente die bij je past, omdat je onlangs in Vriezenveen bent komen wonen. Misschien verdiep je je voor het eerst sinds enige tijd weer in kerkelijke gemeenten. Kijk gerust even rond en voel je vrij om contact op te nemen met de predikant als je vragen hebt of over iets wilt doorspreken.

De Ontmoetingskerk is net zoals de Hervormde Gemeente Vriezenveen onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). In 2004 zijn de Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken en de Lutherse Kerk samen gegaan als Protestantse Kerk. In Vriezenveen functioneren de van oudsher gereformeerde Ontmoetingskerk en de Hervormde Gemeente zelfstandig. Waar we kunnen zoeken we samenwerking.

Ontmoeting

Waar staat de Ontmoetingskerk voor? De Ontmoetingskerk biedt ruimte om God te ontmoeten. Daar is overigens wel meer over te zeggen. Op de een of andere manier zoeken we naar wegen om ons leven te verbinden met het grote verhaal van Gods liefde. Soms ervaren we geloven als een krachtig fundament onder ons leven, soms worden we verrast door een ervaring. Soms is het zoeken en stamelen, omdat we wel het verlangen en de onrust hebben, maar we het draadje met God lastig vinden. Geloven is soms ook aarzelen en twijfelen. Daarom hebben we elkaar ook nodig, omdat die ontmoeting met God soms gebeurt in het zingen of bidden, of in dat gebaar van nabijheid van een ander. We zijn een lerende en zoekende gemeenschap die zich laat inspireren door Gods Geest.

De naam van onze kerk vertelt waar we voor staan: ontmoeting. De Ontmoetingskerk biedt ruimte om elkaar te ontmoeten en verbondenheid te ervaren. Iedereen is van harte welkom – zo geven we inhoud aan onze veelkleurige gemeente. We zijn kerk in het dorp en voor het dorp.

We komen bij elkaar rond het goede nieuws van Jezus Christus. Door Jezus hebben we weet van hoop die sterker is dan het duister, krachtiger dan de eisen, druk en machten die op ons inwerken. Het is Jezus die ons door zijn liefde op de benen zet en die ons op het spoor brengt van gerechtigheid en bewogenheid.

De Ontmoetingskerk is een plek om tot rust te komen. “Ont-moeten”; loskomen van al het moeten, zodat er gelegenheid is om op adem te komen. Dat is in deze tijd van niet te onderschatten waarde.

De Ontmoetingskerk is een open gemeente. Iedereen is van harte welkom. We proberen de hand te reiken aan vluchtelingen en statushouders. We proberen een veilige kerk te zijn voor mensen met een homoseksuele geaardheid. Het is mogelijk als je lid bent van de Ontmoetingskerk om jullie relatie te laten zegenen.

Kinderen zijn welkom aan het Avondmaal. Voor de kinderen die voor het eerst aangaan, is er een korte catechese. Zo willen we samen gemeente-zijn – Lichaam van Christus, met vallen én opstaan.

Er is veel meer te vertellen over de Ontmoetingskerk. Kijk rond en neem gerust contact op.

Diensten

  • Elke zondag om 9:30
  • Elke maand is er Kidstime
  • Zie de Agenda voor extra diensten

Adres

Je vindt ons aan de Jonkerlaan 6 in Vriezenveen. Dit adres bevindt zich in hetzelfde gebouw als het gemeentehuis.

Ontmoetingskerk