Op 5 februari organiseert de commissie Vorming en Toerusting van de Ontmoetingskerk en de Hervormde Gemeente Vriezenveen een avond met als thema “God in de Supermarkt”.

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

In de workshop “God in de supermarkt” verkennen Arjan Schoonhoven en Alfred Slomp de keuzes die we maken, helpen argumenten te begrijpen en verbinden deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomsten zijn actief, sociaal, informatief en gaan in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. De sprekers  gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites.

Ontdek de impact van je rondje door de supermarkt op de wereld – ver weg én dichtbij. Zie ook de website: www.Godindesupermarkt.nl.

Iedereen is uitgenodigd voor deze avond op 5 februari in CCK2, Kerkstraat 2 in Vriezenveen. De avond begint om 20:00 uur. Inloop vanaf 19:30 met koffie.