Morgenavond, woensdag 30 mei initieert Zorgbelang Overijssel een thema-avond over de mogelijkheden en dilemma’s van langer zelfstandig thuis blijven wonen. De avond wordt gehouden in de Vriezenhof, Jonkerlaan 5 te Vriezenveen, en begint om 19.30 en duurt tot uiterlijk 21.45 uur. Vanaf 19.15 staat de koffie klaar.U woont prettig in uw huis in een fijne buurt. U voelt zich er thuis en wilt er graag nog lang blijven wonen. Dan kan het een goed idee zijn om nu al rekening te houden met de toekomst. Wijkteams en innovaties maken het mogelijk om in de eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen, ondanks toenemende beperkingen en gebreken. Dat is een fijne en goede ontwikkeling.

Tijdens de bijeenkomst op 30 mei in Vriezenveen, zullen enkele sprekers uit verschillende invalshoeken hun licht laten schijnen over dit onderwerp.

Ds. Alexander Veerman, predikant van de Ontmoetingskerk te Vriezenveen, staat stil bij het achterliggende mensbeeld en de morele dilemma’s die in het langer zelfstandig wonen mee komen. Namens de gemeente Twenterand zal Tess Bal de visie van de gemeente geven en vertellen over de mogelijkheden die er zijn om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Tess Bal is programma adviseur sociaal domein bij de gemeente Twenterand.
Tot slot zullen Carla Veldhuis namens Cliëntcontact en een wijkverpleegkundige vanuit de praktijk hun ervaringen delen.

Na de pauze is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Deze avond is bedoeld voor ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers in ouderzorg of bezoekwerk.