Morgen is het groot feest in de Ontmoetingskerk. Niet alleen mogen we twee kinderen dopen, Jorrit en Tim, maar het is ook Palmpasen. Alle kinderen – of je nu bij de Ontmoetingskerk hoort of niet – mogen meedoen met de Palmpasenoptocht. Aan het begin van de viering is er een kleine optocht door de kerk, na de viering gaan we met z’n allen naar de Vriezenhof om de ouderen een Paasgroet te brengen. doe gezellig mee en nodig je vrienden en vriendinnen uit!

Als je mee wilt doen, moet je wel zelf je Palmpasenstok maken en niet vergeten mee te nemen.

Hoe maak je een Palmpasenstok? Allereerst heb je een kruis nodig. Neem twee houten latten of stokken. Eén stok van ongeveer 50 centimeter en eentje van ongeveer 30 centimeter lang. Afhankelijk van hoe groot je bent, kan de stok natuurlijk groter of kleiner worden gemaakt (bijvoorbeeld in de verhouding 60 centimeter en 40 centimeter, etc).

Afbeeldingsresultaat voor palmpasenstok

Vervolgens ga je  de stok versieren. Omwikkel de latten met gekleurd papier of lint, zodat je het hout niet meer ziet. Je kunt ook leuk gekleurd (papier)tape gebruiken ervoor. Maak wat groene takjes (bv van de buxus) vast aan het kruis. Die takjes verwijzen naar de palmtakken.

Maak met een grote naald en stevig draad, een of meerdere slinger(s) van bijvoorbeeld pinda’s, rozijnen, eitjes, gekleurd snoep en gedroogd fruit. Officieel worden 30 rozijnen gebruikt, die symbool staan voor de 30 zilverlingen waarvoor Judas Jezus verried. Hang de slinger aan de horizontale uiteinden van het kruis. Je kunt de slinger met punaises in het hout vastzetten.

Bevestig snoepjes, fruit (zoals mandarijnen) of leuke paasversiering aan een touw of lint. Knoop ook deze versiering aan het kruis, zodat dit losjes naar beneden komt te hangen zoals op de voorbeeldfoto te zien is.

Tot slot doe je bovenop de stok een broodhaantje.

We verzamelen ons vóór de viering in de Ontmoetingsruimte. Als de kerkenraad naar binnen is gegaan, komen de kinderen al zingend naar binnen. De Palmpasenstokken worden voorin de kerk neergezet en de kinderen gaan bij hun ouders zitten.

Aan het einde van de dienst halen de kinderen hun stokken weer op en stellen zich in de hal op om samen in optocht naar de Vriezenhof te gaan.