Op zaterdag 28 april 2018 wordt in de Ontmoetingskerk te Vriezenveen een instrumentaal concert georganiseerd. Aan het concert werkt het trio ‘TRICOLORE’ mee. Tricolore bestaat uit Leon Koppelman (panfluit & harp), Corné van der Giessen (panfluit & accordeon) en Jan Peter Teeuw (orgel en vleugel).

De Vriezenveense musicus Leon Koppelman is geen onbekende in deze kerk. Al diverse keren heeft hij zijn medewerking verleend aan verschillende muzikale activiteiten. Ook organist en pianist Jan Peter Teeuw heeft al meerdere malen opgetreden in de Ontmoetingskerk. Bijzonder aan deze avond is enerzijds het thema ‘Oranje’ met feestelijke oranje- en Koningsdag-gerelateerde muziek en anderzijds de presentatie van de nieuwe CD van het trio ‘TRICOLORE volume 2’.

Het programma is heel divers met diverse muzikale hoogtepunten en speciaal gearrangeerde muziek voor het trio. Het programma zal enerzijds bestaan uit muziek van de nieuwe CD ‘Tricolore, volume 2’ met onder ander werken van Vangelis (Chariots of fire), Moszkowski (drie spaanse dansen) en Teeuw (The Prayer), als ook diverse oranje- en Koningsdag-gerelateerde muziek. Zo zal bijvoorbeeld het muziekstuk ‘Adios Nonino’ (bekend van de bruiloft van koning Willem-Alexander en koningin Maxima) voorgedragen worden. Ook zal op harp het prachtige stuk ‘Angel of Hope’ uitgevoerd worden. Dit stuk is voor het eerst in Nederland uitgevoerd op de begrafenis van prinses Juliana.

Verder zullen op het programma diverse vaderlandse (kinder)liederen gepresenteerd worden als ook een ‘koningsdagimprovisatie’, waarbij het publiek verzoeken hiervoor kan indienen. Het programma krijgt een heel eigen klankkleur door panfluiten, vleugel en orgel met accenten op harp en andere instrumenten zoals accordeon. Kortom: een gevarieerde muzikale avond voor het hele gezin!

Het concert begint om 20:00 uur. De toegang is € 7,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar € 2,50. Speciaal voor gezinnen is er een gezinskaart van € 20,00 verkrijgbaar. Na afloop is er koffie, thee en fris verkrijgbaar. Voor en na het concert zijn er cd’s en bladmuziek te verkrijgen van de musici.

Leon Koppelman (1986), afkomstig uit Vriezenveen, kreeg panfluitlessen van Gerard Rijken van Olst, de Roemeense virtuoos Nicolae Pirvu en Matthijs Koene, hoofdvakdocent aan het conservatorium van Amsterdam. Leon geeft regelmatig concerten en werkte mee aan diverse cd-opnamen. Samen met Jan Peter maakte hij vier cd’s in de serie ‘Leon in Concert’.

Jan Peter Teeuw (1987) is kerkorganist in Ridderkerk. Ook geeft hij regelmatig concerten, zowel als solist als koorbegeleider. Van zijn hand verschenen diverse bundels met koraalmuziek (orgel en instrumentaal). Jan Peter werkte mee aan vele cd’s, waaronder drie solo-cd’s, opgenomen in Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013). Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige cd’s, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012).

Corné van der Giessen (1986) had al jong interesse voor muziek en kreeg zijn eerste orgellessen van Bert Roest. Zijn eerste panfluitlessen kreeg hij op zevenjarige leeftijd van Pieter Dijksman uit Ridderkerk. Na twaalf jaar vervolgde hij de lessen bij panfluitiste Liselotte Rokyta. In de achterliggende tijd zijn er verschillende cd’s verschenen waar Corné zijn medewerking aan heeft verleend. Zo zijn een 2-tal cd’s  genaamd “Sortie” samen met Wilhelm Groenendijk – trompet  en Arie van der Vlist op het orgel verschenen. Daarnaast ook een solo cd “Con Espressione” met medewerking van strijkorkest, hoorn en piano.

Voor meer informatie: www.leonkoppelman.nl