Op zondag 25 februari om 17.00 uur is er voor het eerst in de Ontmoetingskerk een viering in de sfeer van Taizé. In deze viering zal een adhoc-koor meewerken. Wil je meedoen in dit koor? De repetities zijn op 24 januari, 31 januari en 7, 14 en 21 februari tussen 18.30 en 19.00 uur. De liederen worden door meerdere instrumenten begeleid. De muzikale leiding is in handen van Gonny Nijmeijer.
Een taizéviering is een korte viering van circa 50 minuten, met weinig gesproken woord, ruimte voor stilte en veel zang. De essentie: rust en ruimte om bij jezelf te
komen, bij jezelf naar binnen te kijken, te danken voor wat geschonken is, te bidden voor wat je wenst, je angsten van je af te laten glijden. Geen lange teksten, geen gepreek, maar zingen, meditatie en korte gebeden. In een taizéviering staan de liederen centraal. Het zijn korte liederen die meestal een aantal maal achter elkaar gezongen worden. De gedachte hierachter is, dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn plaatsvindt, en zo de hele dag kan dienen als meditatief, stil verlangen naar God. Vaak zijn de liederen een of twee regels lang.
Van harte welkom op de repetities of in de viering!