The Armed Man, a Mass for peace van Karl Jenkins is een magistraal en indrukwekkend werk voor een groot (samengesteld project)koor en (harmonie)orkest. Het gaat over de verschrikkingen van oorlogen en de gevolgen daarvan. Het gaat tegelijkertijd over de gewenste vrede. Karl Jenkins zoekt de verbinding tussen de verschillende religies en weet deze samenhang en roep om vrede samen te brengen in dit meesterwerk.

De Orgel- en MuziekCommissie (OMC) wil deze mis in samenwerking met de Vriezenveense Harmonie uitvoeren in de Ontmoetingskerk op 14 en 15 mei 2018. De leerlingen van het Noordik zijn uitgenodigd om het eerste concert, maandag 18:00 uur, te bezoeken. Het Noordik Vriezenveen gaat dit aangrijpen om er een project van te maken rond het thema 4 en 5 mei.

Voor het overige publiek beginnen de concerten op maandag 14 mei en dinsdag 15 mei om 20:30 uur. Kaarten kunnen besteld worden via de projectsite.

Je vindt daar ook een toelichting op de liederen.

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/Oc8bc-bA1JM?rel=0&list=PL292A2AE7B9FD983A" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>