Trouwen

Allereerst: van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk!

Het is een schitterende en belangrijke dag waar jullie met verlangen naar uitkijken en die jullie zorgvuldig willen voorbereiden. en terecht. Want wat is het bijzonder om hardop tegen elkaar en voor de mensen om jullie heen uit te spreken dat jullie je leven samen in verbondenheid verder willen leven.

Misschien komt de vraag op of het mogelijk is om jullie huwelijk in de kerk te bevestigen en Gods zegen over jullie relatie te vragen. Wanneer een van beiden ingeschreven staat in onze gemeente, is dit inderdaad mogelijk. Wanneer je contact opneemt met de predikant, volgen er enkele gesprekken. Hierin wordt stil gestaan bij de vraag wat het huwelijk is, hoe de Bijbel aankijkt tegen relaties en wat de betekenis van de kerkdienst en de zegen voor jullie relatie is. Daarnaast wordt tijdens de gesprekken de trouwdienst voorbereid. Er is veel ruimte voor eigen inbreng.

Neem gerust contact op voor meer informatie met onze predikant. Voor informatie over de kosten kun je contact opnemen met de koster.